Magamról

Sándor Tündének hívnak, eredeti végzettségem közgazdász. A szakmámból adódóan nem tudtam elkerülni a túlhajszolt életet, a határidők okozta feszített munkatempót, az anyagi világ földhözragadtságát. Ezért aztán kerestem is valahol ennek az ellenpólusát, és így találtam rá a jógára, amivel sikerült könnyebben megélni a mindennapokat. Szender Nikinél kezdtem jógázni 2005-ben Székesfehérváron, és hamar tudtam, hogy ez az én utam, és többet szeretnék tudni. Így az ő tanárához, Bálint Jánoshoz kerültem Budapestre. Nála végeztem az oktatói képzést, jelenleg a Yoga Alliance RYT-500-as nemzetközi diplomájával rendelkezem.

Gyermekeim születése alapvető változást hozott az  életemben. Máshogyan ugyan, de itt is “talpon” kellett lenni, aki szülő, annak nem kell magyarázni, hogy mit is jelent állandóan “rendelkezésre állni”. A jóga eszközrendszere azonban nagyon sokat segített a mindennapokban ebben az időszakban is. Ez a korszak magával hozta a Kismamajóga oktatói, Babás jóga oktatói és Gyermekjóga oktatói képzéseket is. Mindegyik rendkívül élvezetes és tanulságos volt.

Aztán ahogy nőttek a gyerekek, és egyre nehezebbek lettek, és én még továbbra is cipeltem őket (hordozóban), elég sokszor fájt a hátam és a derekam. Akkor fordultam a Gerincjóga felé, akkor mélyedtem el jobban a gerinc anatómiájában, és a gerincbántalmak megszüntetését vagy enyhítését elősegítő gyakorlatokban.  Tényleg, komolyan sokat segített.  Bene Mátétól tanulok a mai napig folyamatosan. Időközben elvégeztem az NMPT Instruktori és az NMPT Kids képzést is, magánórákat és csoportos NMPT tanfolyamokat tartok.

A jóga számomra több, mint mozgás. Tölt, kiegyensúlyoz, boldogságot ad, és utat mutat az élet egyfajta mélyebb megértéséhez. Segít túllépni a nehezebb időszakokon, segíti az elengedést, megváltoztatja a hozzáállásomat a dolgokhoz. Lépj Te is erre az útra, légy tudatosabb, koncentráltabb, tisztább és boldogabb! Ha úgy érzed, nincs elég fizikumod, állóképességed, fáj a hátad, és szeretnéd magad jobban érezni, gyere NMPT tanfolyamra és rendezd a mozgásmintádat tudatosan. Ha fejlődni, erősödni vágysz, akkor gyere jógázni, és keresd a határaid! A fejlődés garantált!

IMG_5472